top of page

Agneta Sjödin om träningsmotivationen: ”Jag vill leva så länge det bara går och finnas för Maja”Den ständigt aktuella programledaren och författaren Agneta Sjödin har ett hektiskt schema, men hittar andningshål i träningen. För henne är den en viktig pusselbit i det totala välmåendet där både själ och kropp får ta plats.

– Det är aldrig för sent att börja och man ska aldrig sluta ta hand om sig. Att träna är ett sätt att lyfta sig själv, vilket vi alla behöver, säger hon.Solen glittrar i vattnet utan för Boost Health Club i Nacka strand. Inne i de fräscha lokalerna är stämningen lugn och harmonisk – långt ifrån känslan på ett standard-gym. Programledaren och författaren Agneta Sjödin, som redan hunnit med att skriva två timmar på sin kommande bok, äta frukost och ta en promenad före sitt träningspass, gillar att komma ner lite senare på dagen när morgonrusningen har lagt sig.


– Jag har ju förmånen att kunna välja att träna när jag vill, när andra jobbar. Många tränar kanske på morgonen och tillgodogör sig den jättegoda frukosten här som jag alltid missar. Men jag har märkt att jag har mest energi på morgonen så då passar jag på att få mycket gjort, och så tränar jag sen, säger hon.

Hon är ständigt aktuell, inte bara som programledare utan även med egna podcasten ”Så in i själen” och böcker på samma tema. Just nu skriver hon på den andra boken i vad som förhoppningsvis ska bli en trilogi och bunkrar podcastavsnitt inför sommaren då hon är upptagen med flera tv-produktioner och redigering av bokmanus.


– Så det är mycket, men med bra planering och att medvetet välja vad man tackar ja till och lägger energi på så undviker jag stress. Jag gör mig inte tillgänglig för alla utan jag ser till att ha tid för både kropp och själ, säger hon och fortsätter:


– Själen är jätteviktigt för mig, det var därför jag startade podden och alla mina böcker är också kopplade till någon slags inre själslig värld.Helhetsperspektiv kring hälsa

Men även kroppen är viktig för Agneta som vill ha ett helhetstänk kring sin hälsa, och menar att det är viktigt att vårda båda sidorna för att få ett välmående. Därför tränar hon styrketräning på Boost Health Club två till tre gånger i veckan och promenerar i naturen i princip varje dag.


– Jag vill ta hand om min kropp. Jag vill leva så länge det bara går och finnas för min dotter Maja. Jag vill må bra när jag blir äldre och känna att jag är stark, och ta hand om min hälsa så länge det går. Grundsyftet med min träning är verkligen att vårda det här templet som är min kropp.

Hon medger att det kan vara svårt med motivationen ibland.


– Det kan vara ett väldigt motstånd innan. Vissa dagar kan det vara svårt att hitta energin och man börjar nästa leta efter ursäkter att komma ifrån träningen. Men jag är ganska bra på att pusha mig själv eftersom jag vet att det får mig att må bättre och att jag får den här energin som gör att jag orkar med allt annat i livet, säger hon och fortsätter:


– Vissa behöver kanske boka med en tränare eller en kompis för att få det gjort, eller hitta ett gym där de trivs och tycker att det är en väldigt härlig miljö att vara i. Det här är ett sådant ställe tycker jag.”Älskar det här stället”

Hon har tränat på Boost Health Club i tre år.


– Jag älskar ju det här stället. Det är en väldigt härlig blandning av folk, det är en fin och behaglig energi här. Och miljön är ju helt fantastisk.


Med det glittrande vattnet utanför är placeringen vid Nacka Strand självklart unik, men något som är gemensamt för samtliga Boosts träningsställen är att helheten ska kännas avstressande. Med ett begränsat antal medlemmar, avsaknad av skarp lysrörsbelysning och loungemusik i stället för hög musik som pumpar ur högtalarna ska alla kunna känna sig bekväma. Den som vill ha hög musik under träningen kan självklart ha det i sina hörlurar.


På Boost delar man också Agnetas helhetstänk för kroppen. Man ser sig inte som ett gym utan en medlemsklubb för din hälsa och man vill nå de som kanske inte känner sig så bekväma på andra gym.

– Jag vill att man ska få en känsla när man kommer hit att äntligen kan man gå någonstans där man känner sig trygg och kan få ett bra resultat. Här mäter vi alla resultat inom fyra faktorer: styrka, kondition, rörlighet och metabolism. Du får alla värden i vår app och följer upp din träning så att du ser att den faktiskt ger resultat och hur din biologiska ålder förändras i takt med din träning, säger Patrik Zedrén, VD för Boost Health Club.Tidseffektiv träning

Agneta Sjödin tränar både sitt personliga program i maskinerna och med fria vikter. Maskinerna är som en personlig tränare i sig, som varierar träningen automatiskt i det skräddarsydda program som alla medlemmar får. Med hjälp av ett armband som är inställt efter varje medlem vet maskinen vilken belastning man ska ha och ställer även in stolen rätt per automatik. Det går även att öka eller minska vikten själv om det behövs.


– Eftersom man inte behöver lägga någon tid på att ändra stolen eller vikter kan träningen gå väldigt fort. Om jag är effektiv kan jag vara klar på en halvtimme, säger hon och fortsätter:


– Kroppen blir behagligt omhändertagen här. Om man kör maskinerna tre gånger i veckan så har man verkligen kört igenom hela kroppen. Kombinerat med promenader och lite stunder av att bara landa i sig själv – då blir det lite lättare att leva här på jorden.
Fakta Boost Health Club

Boost Health Club är en medlemsklubb för träning och hälsa.

Medlemmarna får ett skräddarsytt träningsprogram utifrån sina mål och tränar sedan självständigt med stöd från en utbildad personlig tränare. Oavsett om målet är att bli stark, gå ner i vikt, träna atletiskt, hålla formen eller att stärka immuniteten för den som är 55+.


Med hjälp av regelbundna kroppsanalyser med den personliga tränaren och en träningsapp där alla pass registreras automatiskt kan man följa sina framsteg i realtid.


Miljön är stressfri och familjär. Det ingår alltid frukost på morgonen och handdukar i omklädningsrummet. Även hygienartiklar, kaffe/te och frukt ingår hela dagen. Och du kan alltid provträna gratis på någon av anläggningarna. Just nu finns det två anläggningar, i Nacka Strand och Hagastaden.


Comments


bottom of page