iStock-1097318556-min_edited.jpg

FREQUENTLY
ASKED
QUESTIONS

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

VAD INNEBÄR PROVTRÄNING?


Under en provträning, som för övrigt är helt kostnadsfri, visar vi vår anläggning, presenterar vårt koncept och låter dig prova på våra högteknologiska träningsmaskiner.

En provträning tar ca 60 minuter. Allt du behöver ha med dig är träningskläder, träningsskor och ett glatt humör!
HUR LÅNG TID TAR EN PROVTRÄNING?


En provträning tar ca 60 minuter. Allt du behöver ha med dig är träningskläder, träningsskor och ett glatt humör!
VAD GÖR MAN UNDER EN UPPFÖLJNING?


För att vi ska se att du utvecklas och uppfyller dina mål så gör du och din coach regelbundet uppföljningar. Under en uppföljning gör vi en mätning av din kroppssammansättning med hjälp av InBody770, kollar ditt blodtryck och vilopuls, mäter midja/höftkvot samt diskuterar kring dina resultat och vidare åtgärder avseende träning, kost och livsstil.
VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG?


Allt du behöver ha med dig är träningskläder, träningsskor och ett glatt humör! På Boost ingår handdukar, hår- och hudvårdsprodukter, frukost måndag-fredag, kaffe/te/vatten och frukt.
HUR MÅNGA MEDLEMMAR TAR NI IN?


Vi har ett begränsat antal medlemmar – allt för att vi ska kunna bibehålla en hög personlig servicenivå och du ska slippa trängas. Begränsningen ligger på mellan 300 och 400 antal medlemmar beroende på anläggning.
VAD INGÅR EGENTLIGEN I MEDLEMSKAPET?


I årsmedlemskapet ingår obegränsad träning under alla öppettider på samtliga anläggningar. Förutom det ingår egen coach, regelbundna uppföljningar med bland annat InBody 770, kost- och träningsråd av din personliga coach, frukost måndag – fredag, handdukar, hud- och hårvårdsprodukter, kaffe/te/vatten och frukt. Också Boost-känslan såklart!
INGÅR NAPRAPATBEHANDLINGAR I MITT MEDLEMSKAP?


Nej, tyvärr ingår inte behandlingar i medlemskapet men givetvis finns vi där för dig för frågor och vägledning om så önskas.
KAN MAN FRYSA SITT MEDLEMSKAP?


Det kan man absolut om olyckan skulle vara framme, vid graviditet eller om du ska arbeta eller studera på annan ort. Vi ber dig om ett intyg från läkare eller arbetsgivare för att styrka detta. Du betalar medlemskapet som vanligt under frysningstiden och får tiden tillgodo när du är tillbaka.
FÅR JAG SJÄLV VÄLJA COACH?


Generellt så är det den coach som tar hand om dig från första början som blir din coach. Men givetvis vill vi att du ska vara nöjd och glad så har du önskemål så gör vi allt vi kan för att kunna tillgodose ditt önskemål.
JAG HAR TRÄNINGSKORT MED BINDNINGSTID KVAR PÅ EN ANNAN GYMKEDJA MEN SKULLE SÅ GÄRNA VILJA BÖRJA TRÄNA HOS ER DIREKT. HUR GÖR JAG?


Börja med att prata med din coach så ska vi se om vi kan hjälpa dig lite på traven.
MIN SAMBO VILL OCKSÅ BÖRJA TRÄNA PÅ BOOST (SÅKLART!). FÅR MAN NÅGON RABATT DÅ?


Jajemän! Om fler medlemmar från samma hushåll tränar hos oss får varje familjemedlem 200 kr rabatt.
HAR NI ALLTID ÖPPET?


Ja, nästan! Vi har öppet alla anläggningar alla dagar i veckan. Dom enda dagarna vi faktiskt har stängt är juldagen, nyårsdagen och midsommardagen. Se info på hemsidan för att se exakta öppettider på just din anläggning.
MÅSTE JAG ALLTID TRÄNA MED EN COACH?


Nej, givetvis inte! Din coach finns där för att stötta, peppa och hjälpa dig för att din träningsupplevelse ska bli så bra som möjligt och för att du ska uppnå dina mål. Det är också din coach som gör regelbundna uppföljningar med dig för att kontrollera att allt går åt rätt håll.
HUR MYCKET KOSTAR ETT MEDLEMSKAP HOS ER?


Hos oss får du den senaste tekniken inom träning och en personlig coach som följer dig och din utveckling och regelbundet ger uppföljningar med InBody 770 bland annat. Vi serverar frukost måndag-fredag som givetvis ingår i medlemskapet liksom handdukar, hår- och hudvårdsprodukter, kaffe/te/vatten, frukt och all coachning.

Vi har ett begränsat antal medlemmar för att det aldrig ska kännas så där trångt som det kan göra på vanliga gym och för att vi ska kunna upprätthålla en personlig service.

Ett årsmedlemskap hos oss kostar 2295* kr per månad. Vi erbjuder även tertialkort och halvårskort till en högre månadskostnad. Om man är fler som tränar hos oss från samma hushåll erhåller man 200 kr rabatt per familjemedlem.

*Priset gäller från coh med augusti 2021 och kan komma att ändras. Gäller årskort med 12 månaders bindningstid. Efter avslutad bindningstid fortsätter medlemskapet löpande med en månads uppsägningstid.
VAD GÖR EN INBODY 770?


InBody 770 mäter kroppssammansättning med hjälp av bioimpedans. Det är en av marknadens främsta och mest tillförlitliga maskiner som har en överensstämmelse med DXA på 98,4 %. Med hjälp av InBodyn kan vi bland annat se din vätska, proteiner, mineraler, fettmassa, muskelmassa och muskelbalans i kroppen. Utifrån dessa värden och din egen målsättning kan vi ge råd om lämpligt kost- och träningsupplägg samt följa din utveckling.
VAD INNEBÄR KROPPSANALYS?


På Boost använder vi oss av InBody 770 regelbundet för att följa din utveckling. InBody 770 mäter kroppssammansättning med hjälp av bioimpedans. Det är en av marknadens främsta och mest tillförlitliga maskiner som har en överensstämmelse med DXA på 98,4 %. Med hjälp av InBodyn kan vi bland annat se din vätska, proteiner, mineraler, fettmassa, muskelmassa och muskelbalans i kroppen.
VAD BESTÅR FRUKOSTEN AV?


På Boost serverar vi frukost vardagar mellan 06:00 och 09:30. Givetvis ingår den i ditt medlemskap! Frukosten är noggrant framtagen för att du ska få i dig ett näringsrikt innehåll och det kroppen behöver för att få en bra start på dagen. Frukosten består av ägg, kefir, soygurt, bär, frön, kokos, granola/müsli, bröd, pålägg, ägg, frukt, kaffe och te. Ibland slänger vi någon extra treat - bara för att! Hoppas du gillar den!
VILKEN TID SERVERAS FRUKOST?


Frukost ingår i ditt medlemskap och serveras vardagar mellan 06:00 och 09:30.
HUR KAN 16 MINUTERS TRÄNING RÄCKA? DET LÅTER FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT...


Boost Health Club använder sig av högteknologisk och effektiv utrustning från EGYM. Maskinerna är särskilt framtagna för att det ska vara effektivt och enkelt att träna för alla, oavsett om du är nybörjare eller elitidrottare. Det kan låta galet att 16 minuter skulle räcka men faktum är att det faktiskt är sant! Tack vare den avancerade tekniken, där maskinerna och motståndet anpassas helt efter dina förutsättningar, tränar du hela kroppen effektivt på bara 16 minuter. Givetvis kan du träna mer och längre om du vill, alla förutsättningar finns hos oss!
VAD HAR NI FÖR TRÄNINGSUTRUSTNING FÖRUTOM EGYM-MASKINER?


Boost koncept baseras främst på träningsmaskiner från EGYM men här finns något för alla. På anläggningarna, som i och för sig skiljer sig lite ifrån varandra, finns konditionsmaskiner såsom löpband, cyklar, roddmaskiner, crosstrainers och ergoski. Dessutom har vi en mindre fri yta med redskap såsom hantlar, kettlebells, gummiband, plyobox, rep, ribbstol (inkl. chinsgrepp), medicinbollar etc.
VILKA KONDITIONSMASKINER FINNS PÅ ANLÄGGNINGEN?


Anläggningarna kan skilja sig lite ifrån varandra men de konditionsmaskiner vi har är löpband, cyklar, roddmaskiner, crosstrainers och ergoski*.

*Ergoski finns endast i Hagastaden
VAD INNEBÄR KONDITIONSTEST?


Konditionstestet går att genomföra på löpband, crosstrainer eller cykel och vi rekommenderar att du gör testet på den maskin som du avser att träna kondition på sedan. Testet består sedan av maximalt 12 stycken nivåer, där intensiteten ökar för varje nivå. Varje nivå varar i 60 sekunder och efter varje genomförd nivå får du gradera ansträngningsgraden på en skala från 0 till 10, där 0 är ingen ansträngning och 10 är maximal ansträngning. När du graderat ansträngningen till 9 eller 10 så avslutas testet och du får ett värde på din beräknade syreupptagningsförmåga, VO2 max. Det är med andra ord DU som bestämmer när du vill avsluta testet men för att få ett relevant värde för din syreupptagningsförmåga bör ansträngningen vara maximal.

Genom att göra konditionstest regelbundet får du fantastiska möjligheter att öka din syreupptagningsförmåga. Utifrån ditt konditionstest får du nämligen 3 olika träningsprogram, helt anpassade efter din förmåga, för att du ska utvecklas på bästa sätt. Vi rekommenderar att du gör testet regelbundet, gärna var 7:e träningstillfälle
VAD INNEBÄR ETT STYRKETEST?


EGYM-maskinerna är så smart utvecklade att belastningen under din träning bestäms utifrån ditt mål med träningen och din maximala styrka. Genom att regelbundet genomföra styrketester i varje maskin anpassas belastningen så att du alltid har ett relevant motstånd och på så sätt hela tiden utvecklas. Du uppmanas av maskinerna att göra nya styrketester var sjunde träningstillfälle vilket vi starkt rekommenderar men du har alltid ett eget val att avstå eller göra testet oftare om så önskas.

iStock-901096798-min_edited_edited.jpg

Bli medlem på Boost Health Club

Vi hjälper dig ta hand om hälsan!