Börje Salming om sin magiska kropp: ”Det är faktiskt bara att träna på”

Updated: Jun 3Börje Salming är av en hockeyvärldens största profiler.

Men han vet också hur man ska ta hand om sig.

– Att träna är en livsstil. Och ni som inte fattat det – börja nu, säger Börje.


Få 2 månader gratis när du tecknar ett årskort på Boost Health Club, med möjlighet att provträna först. Ange kampanjkod: 2manader


Vattnet är spegelblankt. Gröna Lund och Skansen tävlar om uppmärksamheten på andra sidan vattnet och utanför fönstret.


Googla ”världens vackraste plats” och du kan hamna precis här.


Vi är vid Nacka Strand, några rejäla slagskott bort ifrån Stockholm och Globen. Vi är på Boost Health Club, där Börje Salming är varje dag. Eller nästan.


– Ibland får jag faktiskt säga till Börje att ta det lite lugnare, säger Patrik Olsson Zedren som är vd för hela hälsoklubben.


Börje inflikar:


– Jag älskar ju att träna och hålla igång kroppen. Och det här stället. Titta bara. Framförallt om sommarhalvåret när man kan träna först och sedan få frukost på bryggan. Kan det bli bättre än så?Börje Salming är en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna. När han pratar om sin kropp och de ingrepp som har gjorts så är det svårt att riktigt förstå. Vi pratar alltså om en man som spelade i NHL när det var som allra värst.


– Det var slagsmål. Hela tiden, varje match. Det ingick liksom. Det första jag fick lära mig i Toronto var hur man skulle greppa en motståndare för att få in hårdaste slaget. Det var faktiskt helt sjukt, säger Börje, och fortsätter:


– Hockey på den tiden och nu är två helt vitt skilda sporter. Men jag tycker ju att fysisk träning är det bästa. Nu är jag gammal så jag håller till här och det där tävlingsmomentet kanske saknas. Eller – vad fan, jag tävlar mot mig själv hela tiden.


Har man en vinnarskalle som Börje Salming uppenbarligen har, så går det ofta i arv. Hans dotter Bianca är en av Sveriges bästa friidrottare, både i sjukamp och höjdhopp. Börje har gladeligen skjutsat henne tusentals mil till tävlingar och läger, för att ta del av hennes karriär och framgång.


Hur känns det att vara den som själv sitter på läktaren och ser på?

– Jo, men jag känner mig ändå delaktig i form av att finnas där och samtidigt vara ett stöd. Det är givetvis en enorm glädje att få sitta på läktaren och ta del av och njuta av hennes framgång.Saknar du inte hockeyn?

– Nej. Den dagen jag slutade spela, jag var ju över 40 då, så insåg jag: Ska jag bli tränare eller något sådant så krävs det så oerhört mycket tid och disciplin. Jag hade inte det drivet längre.

Så då gav du dig in i kalsongbranschen?

– Haha. Ja. Idén kom från att det fanns inga kalsonger med bra kvalité och passform på marknaden. Men sedan är det framförallt träningskläder och skor som Salming står för. Jag har sålt av delar av företaget men är ändå med lite i kulisserna.

Det finns andra idrottsstjärnor som har kalsongmärken. Varför ska man köpa just dina?

– Ett enkelt svar: Salming är bättre kvalité och passform, svarar Börje, och fortsätter:

– Det är precis som Boost Health Club. Det är kvalitet rakt igenom.Få 2 månader gratis när du tecknar ett årskort på Boost Health Club, med möjlighet att provträna först. Ange kampanjkod: 2manader


Fakta Boost Health Club

Boost Health Club är en medlemsklubb för träning och hälsa.

Medlemmarna får ett skräddarsytt träningsprogram utifrån sina mål och tränar sedan självständigt med stöd från en utbildad personlig tränare. Oavsett om målet är att bli stark, gå ner i vikt, träna atletiskt, hålla formen eller att stärka immuniteten för den som är 55+.


Med hjälp av regelbundna kroppsanalyser med den personliga tränaren och en träningsapp där alla pass registreras automatiskt kan man följa sina framsteg i realtid.


Miljön är stressfri och familjär. Det ingår alltid frukost på morgonen och handdukar i omklädningsrummet. Även hygienartiklar, kaffe/te och frukt ingår hela dagen. Och du kan alltid provträna gratis på någon av anläggningarna. Just nu finns det två anläggningar, i Nacka Strand och Hagastaden.


https://www.boostsweden.se/